web analytics

Esvindel.dk afleverer rapport om organiseret svindel til Statsadvokaten

0

Igennem de sidste mange måneder har vi optrevlet en større kæde af ulovlige hjemmesider på danske domæner.

Tirsdag den 01 december 2015 havde vi inviteret Henrik Vestergaard, Specialkonsulent hos Statsadvokaten For Særlig Økonomisk og International Kriminalitet. (Søik) på besøg hos os. Formålet med mødet var at introducere ham for noget af det efterforskningsarbejde vi har arbejdet på. Et arbejde som omhandler hundreder af falske hjemmesider på danske domæner.

Ved mødet præsenterede vi en lang liste og det blev besluttet at esvindel.dk fremadrettet skal forsyne Statsadvokaten med informationer som kan fælde formodede bagmænd og stoppe svindlere.

Onsdag den 2 december 2015 sendte vi listen over fuphjemmesider til Statsadvokaten.

Fredag den 4 december 2015 skrev Henrik Vestergaard følgende:
Vedr. din/Jeres tidligere fremsendte mail med “anmeldelse” er denne modtaget og særdeles anvendelig.
Tak for dette. 

Vi følger op på sagen og vi sætter stor pris på de tip vi kan få af brugerne. Brugertip som blandt andet sporede os i retning af denne sag.  


Sådan ser siderne ud
Ved første øjekast på de falske sider, vil du sikkert tænke at de ser troværdige ud. Men hvis du er så heldig at modtage din bestilte ordre, vil du modtage billigt producerede kopivarer. Mange oplever først problemet med siden, hvis de ønsker, at levere varen tilbage og/eller forsøger at komme i kontakt med siderne via deres kontaktoplysninger. 

Esvindel.dk afleverer rapport om organiseret svindel til Statsadvokaten Esvindel.dk afleverer rapport om organiseret svindel til Statsadvokaten 3

Som lovgivningen er nu skal der være bestemte årsager til at myndighederne kan få dommertilladelse til at beslaglægge en hjemmeside. Det kan blandt andet være mangel på synlige og aktive kontakt-oplysninger. Fælles for listen med emner vi overdragede, er at siderne alle er behæftede med mangler nok til at kunne få dem lukket.

Genkend de falske sider
Fælles for, praktisk taget alle de hundreder af sider, er denne type kontaktformular. Den er meget sparsom, samme typer knapper og design med med forskellige toplogoer. 

kontaktformular

Læs mere om en TIP OS henvendelse fra en forbruger som afslørede svindelsiderne i artiklen her

Skruppeløse bagmænd sender dig ikke kun dårlige kopivarer
Ifølge London Police, betaler du ikke alene dyrt for en vare du måske aldrig ser og i bedste fald en dårlig kopivare, efterfølgende foreligger der samtidig en stor risiko for at du bliver udsat for identitetstyveri da bagmændende efterfølgende kan misbruge dine kreditkortoplysninger til handel på andre falske sider og trækninger uden dit samtykke. Læs mere om lignende sager her.


Har du mistanke om at en hjemmeside er svindel så klik her:

klik her


Del.

Hvad er din kommentar?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.