web analytics

I fremtiden, Europæisk samarbejde med esvindel?

0

Christel Schaldemose var forbi fra Bruxelles

Det er vores overbevisning at et fælles europæisk politisamarbejde, Europol, sammen med den rette oplysning til borgere og virksomheder omkring præventiv adfærd online, vil styrke opklaring og analyse i bekæmpelsen af onlinesvindel.

Den 3.december 2015 skal vi stemme om hvilke dele af EU-lovgivningen, vi gerne vil være en del af og som en del af kampen i mod esvindel er vi positivt stemte for muligheden for at kunne sige ja til en tilvalgsordning for politisamarbejdet. Tilvalgsordningen skal sikre, at Danmark fortsat kan deltage fuldt ud i det europæiske politisamarbejde (Europol).

Hos esvindel siger vi ja til at omdanne det fuldstændige retsforbehold til en tilvalgsordning, som vil resultere i et fælles europæisk politisamarbejde. For med et nej kan det måske få konsekvensen, at Danmark ikke længere vil være en del af det europæiske politisamarbejde, Europol, da EU politisamarbejdet flyttes op på overstatsligt niveau i modsætning til et mellemstatsligt, hvor det befinder sig i dag.


Europol logo

Europol skriver flg om kreditkortsvindel:
Payment card transactions are the most widespread non cash payment method used in the EU. In 2012, the total value of transactions made by debit and credit cards issued within the Single Euro Payments Area (SEPA) amounted to EUR 3.5 trillion. In the same period, criminals acquired EUR 1.33 billion from payment card fraud. This represents 38 cents lost to fraud for every EUR 1000 worth of transactions.

Oversat til dansk: Kortbetaling er den mest benyttede ikke-kontant betalingsform i EU ( SEPA – de lande hvor der kun benyttes Euro) og den totale omsætning alene med betalingskort i 2012 var 3,5 billioner euro. 3,5 billioner euro er 3,5 tusinde milliarder euro, som vi så kan gange med ca. 7,5 for at få beløbet i danske kroner. Det svarer til ca. 26 billioner danske kroner, hvilket betyder til 26 tusinde milliarder.  

Europol skriver at 0,038% af alle penge spenderet på kreditkort i EU i 2012 alene er gået til svindlere. Af det beløb blev 2,85 kr, ud af hver 7.500 kroner, tabt til svindlere, hvilket svarer til svimlende 9.975.000.000 altså næsten 10 mia. kr. Og det var i 2012 alene.


»Den kriminelle verden, er blevet langt mere international i den måde, den opererer på, og alle kriminelle sektorer af betydning er aktive i Danmark. Hvis man fjerner muligheden for, at dansk politi kan samarbejde effektivt med de øvrige politimyndigheder i EU, svækker man muligheden for at slå ned på de internationale kriminelle gruppers aktiviteter i Danmark,« siger Rob Wainwright i et interview med Berlingske.

Læs mere om Europols øverste chef, Rob Wainwrights udtalelser om konsekvensen ved et dansk nej her.


Tallene taler deres tydelige sprog. Der svindles for mange milliarder og de personer som lukrerer på andres arbejde skal stoppes. Alle prognoser peger i en retning af en fremtid med intensiveret cybersvindel og vores vurderinger er at det kræver et fælles europæisk politisamarbejde, at trevle de mange snore op som fører til bagmændende. Vi vurderer at det er ikke et nationalt, men et internationalt anliggende vi har at gøre med.

ja-til-europol

Som vi tidligere har afsløret, står et ukendt antal intetanende danskere som indehavere og registranter af falske hjemmesider som sælger kopivarer, og vi har kun kradset i overfladen. Meget tyder på at det er organiserede netværk som står bag. Netværk som vi vurderer er så komplekse at der er brug for et fælles europæisk politisamarbejde, for at komme til bunds i organisationerne og få dem stoppet.

Læs mere om vores afsløring her. vurderet af

Del.

Hvad er din kommentar?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.